MERAKINEUROSOLUTIONS.COM

Dependenta de jocuri de noroc

Dependenta de jocuri de noroc

Dependența de jocuri de noroc rămâne un subiect neexploatat pe deplin, tocmai din cauza atitudinii superficiale cu care este tratată. Majoritatea celor care se confruntă cu o asemenea problemă cataloghează greșit comportamentul exagerat pe care îl repetă la nesfârșit. Patima jocurilor de noroc reprezintă așadar pentru mulți o plăcere nevinovată, de care se bucură când și când. Ceea ce este cu adevărat îngrijorător este că efectele adicției sunt mult mai grave decât s-ar putea crede. 

Este o boală în adevăratul sens al cuvântului, care afectează atât persoana dependentă, cât și persoanele din jurul său. 

Ce se află dincolo de pierderile financiare?

Dependența de jocuri de noroc este adesea asociată cu problemele imediate pe care le cauzează și anume pierderile financiare. 

Însă, e vorba de mai mult decât atât. Stresul, anxietate și criticile primite din partea celorlalți vine la pachet odată ce ai căzut în plasa jocurilor de noroc. Totuși, mulți aleg să îmbrățișeze comportamentul compulsiv și să riște până când pierd totul, tocmai datorită fericirii de moment pe care o resimt atunci când pariază sau se joacă. 

Dependența de jocuri de noroc se aseamănă așadar destul de mult cu celelalte dependențe. Totuși, un dependent de jocuri de noroc trebuie să se confrunte și cu alte probleme, pe lângă sentimentele negative care apar imediat în urma acțiunii compulsive. Majoritatea dependenților ajung să vândă tot ce au acumulat de-a lungul timpului. Intervine așadar disperarea de a vedea cum totul se năruie. 

Totuși, adicția este mult mai puternică decât gândul că ești pe cale să pierzi lucrurile pentru care ai muncit atât de mult. Ea te poate duce la dezechilibre fizice și mentale serioase, de care nu poți scăpa cu ușurință precum: 

  • Afecțiuni cardiovasculare, 
  • UIcer, 
  • Probleme digestive
  • Stări constante de oboseală
  • Dureri de cap și migrene
  • Tulburare obsesiv-compulsivă 
  • Depresie și anxietate 
  • Pierderi de memorie.
  • Probleme de încredere.

Afla mai multe despre dependenta de jocuri de noroc

Cum afli că suferi de dependență de jocuri de noroc? 

Dacă ai face orice pentru a te bucura, chiar și câteva momente, de patima jocurilor de noroc înseamnă că greșești undeva. 

Acolo există o problemă care trebuie rezolvată, oricât de mult ai vrea să negi. Da, e dificil să recunoști că ceea ce faci nu este bine sau să îți dai seama de gravitatea faptelor tale. Însă, lupta cu dependența nu este deloc ușoară. 

Îți va oferi unele dintre cele mai urâte scenarii din viața ta. Chiar vrei să trăiești așa? Poți mai mult decât atât. 

Dacă nu vrei să ajungi în stadiul de a pierde totul, e recomandat să iei legătura cu un expert în psihoterapie. Evident, e esențial să asculți și sfaturile unui medic specialist, în cazul în care deja au intervenit problemele de sănătate. 

Dependența de jocuri de noroc este o problemă pe cât de gravă, pe atât de tratată cu superficialitate. 

Dependenții ajung să își vândă casele și să își piardă familiile din cauza adrenalinei pe care o provoacă patima jocurilor de noroc. Însă, cu ajutorul unui specialist se pot bucura de un tratament adecvat.

Discuta cu un specialist
si descopera puterea mintii tale

Aboneaza-te la newsletter

Descopera lumea psihologiei

Abonează-te acum pentru a primi sfaturi specializate din domeniu, informații despre evenimente și cele mai recente noutăți!